Noutăți / Articole

Vă invităm să recitiți articolele și informările adresate partenerilor noștri. Pentru că informația din anii trecuți se aplică și anul acesta.

Încă un experiment Wuxal, încă un beneficiu demonstrat. Arătăm modul în care fertilizanții foliari Wuxal cresc eficiența tratamentului fitosanitar în condițiile utilizării apei dure.  

În episodul de astăzi, vedem cât sunt de rezistente pe foliajul plantelor produsele Wuxal, chiar și în condiții de precipitații abundente. Această calitate a fertilizanților foliari Wuxal este datorată stickerilor conținuți, care cresc aderența produsului. Astfel, nutrienții rămân o perioadă mai îndelungată pe suprafața foliară.

Un mare număr de cercetători lucrează pentru a îmbunătăți performanța tratamentelor fitosanitare, iar rezultatul muncii lor se înglobează și în fertilizanții foliari Wuxal. De aceea, vă invităm urmăriți un nou experiment marca Wuxal, prin care vă veți putea convinge de beneficiile acestei game de produse, distribuite în exclusivitate de Kwzida Agro Romania.

Agrochimia este o ramură de bază a agriculturii. Fertilizanții foliari Wuxal reprezintă o reușită atât pentru producători, cât și pentru beneficiari, iar succesul acestor produse este datorat și adjuvanților încorporați, ce cresc randamentul aplicării și fac investiția în tratament mai profitabilă. Vă invităm urmăriți un nou experiment marca Wuxal, prin care vă veți putea convinge de avantajele produselor noastre.

Agricultura este un teren prielnic pentru știință. De astăzi, vă oferim o serie de experimente de laborator ce vor demonstra calitățile adjuvanților din compoziția fertilizanților foliari Wuxal. Vom începe cu prezentarea agenților de chelatare, ce împiedică micronutrienții din produsele Wuxal să reacționeze cu ceilalți compuși din amestecul de tratare. Nu doar utilizarea acestora este foarte importantă, ci și gradul de chelatare.  Esențial: micronutrienții din produsele Wuxal sunt chelatați cu EDTA în proporție de 120%.

Cu ocazia Zilei Câmpului, colega noastră Ana Vânătoru a fost invitată la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin pentru a vorbi despre rezultatele obținute la lotul demonstrativ Ciprian prin aplicarea produselor din portofoliul Kwizda Agro Romania.

Domnul Marius Zărnescu, Șeful fermei SC Agromec Vlad Țepeș din Călărași, ne vorbește despre ce înseamnă colaborarea cu Kwizda Agro Romania. Parteneriatul nostru este temeinic, datând încă de la la începuturile companiei. De asemenea, dl. Zărnescu prezintă beneficiile tratamentului sămânță WUXAL® Terios Mn+ pentru culturile de cereale. Cum la SC Agromec Vlad Țepeș se produce și sămânță, opinia dlui Zărnescu este cu atât mai valoroasă.

Ulterior perioadei de legare a fructelor în plantațiile de cais, suntem nevoiți să susținem producția și calitatea acesteia cu un adaos de calciu, care este unul dintre elementele-cheie pentru următoarele etape de dezvoltare. WUXAL® Calcium aplicat foliar asigură absorbția rapidă și eficientă în plantă a calciului. În plus, WUXAL® Calcium sprijină dezvoltarea fructelor și a lăstarilor datorită complexității sale și a cantității de azot și microelemente pe care o conține. 

În etapa de două sau trei internodii în culturile de cereale, este esențial să susținem plantele cu fertilizanți foliari. WUXAL® Macromix are un conținut ridicat de N, P ș K și microelemente, susținând culturile de cereale cu macroelemente foliare în perioadele de secetă sau temperaturi scăzute, când absorbția radiculară este mai anevoioasă. WUXAL® Microplant conține cantități însemnate de N, K, B, Mg, Mn, Zn, Cu și Mo. N, K și microelementele sunt esențiale pentru absorbția  macroelementelor din sol. Solurile au diferite valori de pH, care fac ca microelementele să se blocheze sau să se spele în profunzime, iar aplicarea lor pe frunză duce la o optimizare de nutriție a plantelor.

A venit vremea să acordăm o atenție crescută rapiței. Pentru maximizarea producției, vă recomand să aplicați WUXAL® Boron înainte de înflorire. Acest fertilizant foliar are un raport optim de B și P, esențiale și sinergice pentru următoarele etape de dezvoltare ale culturilor. WUXAL® Boron va mări diviziunea celulară, rezistența la secetă și va asigura dezvoltarea maximă a plantelor.