Întrebări Frecvente

1. Care sunt avantajele fertilizării foliare?
Beneficiul principal al utilizării fertilizanților foliari constă în completarea nutriției radiculare și în faptul că plantele primesc un plus de nutrienți și energie, atingându-și, astfel, potențialul maxim. De asemenea, fertilizanții foliari WUXAL® nu sunt poluanți, nu sunt toxici, se manipulează ușor și sunt practici.


2. Ploile abundente pot afecta asimilarea îngrășământului aplicat foliar?
Produsele din gama WUXAL® conțin 7 tipuri de adjuvanți, unul dintre aceștia fiind stickerii. Acest tip de substanță împiedică spălarea nutrienților și a pesticidelor de către ploaie, ceea ce duce la numeroase beneficii pentru fermier: pierderea redusă a nutrienților și a substanțelor active, utilizarea economică a substanței de tratare și protejarea mediului înconjurător.


3. În condiții de secetă, este recomandată aplicarea produselor foliare?
Da, deoarece nutrienții din produsele WUXAL® cresc toleranța culturilor la factorii abiotici și asigură productivitate chiar și în condiții neprielnice. 

Fertilizanții foliari WUXAL® conțin:

Agenți anti-evaporare care împiedică picăturile să se evapore înainte de a atinge suprafața foliară. Aceștia creează la suprafața frunzei o peliculă de produs care se absoarbe în timp. Agenții anti-evaporare asigură o eficacitate crescută a aplicării. 
Umectanți care determină reactivarea depozitului rezidual utilizând umiditatea, fie ea și redusă, oferită de precipitații și rouă. Astfel, se prelungește perioada de timp în care nutrienții pot fi absorbiți, iar randamentul produsului este crescut.

4. Ce se întamplă în cazul în care produsul este supradozat?
Supradozarea poate fi dăunatoare pentru sănătatea frunzelor. De exemplu, pot apărea efecte negative: necroză parţială şi tulburări de creştere a plantelor. Prin urmare, trebuie să se respecte recomandările de utilizare.

5. Cum se utilizează corect fertilizanții cu aplicare foliară?
Când prepararea soluției de stropit se efectuează direct în rezervorul echipamentului de stropit, este foarte important să urmați ordinea standard de amestec a produselor. Se acceptă abateri în ordinea standard de amestec numai dacă există o recomandare specifică în eticheta produsului sau un element-cheie al amestecului.
– Umpleți rezervorul cel puțin 2/3 cu apă adecvată cu cerințele componentelor propuse pentru amestec, de exemplu valoarea pH -ului, duritatea sau alte limitări.
– Pentru reglarea pH-ului, agenții de tamponare conținuți de gama Wuxal conduc la o absorbție optimă a nutrienților prin frunze și la o stabilitate sporită a soluției de tratare, în amestecuri cu pesticidele folosite uzual.
– Adjuvanții de amestecare mențin nutrienții în suspensie o perioadă îndelungată de timp, ceea ce conduce la o disponibilitate mai mare a nutrienților din produs.
– Primele produse care se adaugă în rezervor sunt cele cu formulare chimică solidă (granule, pulberi). Următoarele produse care se adaugă în rezervor sunt formulările pe bază de concentrat emulsionabil (EC, CE) și cele cu dispersie în ulei (OD). Apoi se adaugă formulările lichide, după care se completează cu restul de apă necesar. Sistemul de agitare al instalației de aplicat trebuie să funcționeze în permanență.