Cupru

Semnele carențelor de cupru:

  • Vârfurile frunzelor se decolorează și se răsucesc. Cuprul este imobil, de aceea semnele deficiențelor se manifestă la frunzele tinere, care au dimensiuni mai reduse, își pierd luciul și se ofilesc. Meristemele apicale se pot necroza, împiedicând creșterea lăstarilor laterali. Culoarea florilor este mai deschisă decât în mod obișnuit.
  • La mazăre, suprafața dintre nervurile frunzei se îngălbenește, iar la pomii fructiferi se manifestă boala Exanthema, care se manifestă prin coajă rugoasă, frunze decolorate și fructificare slabă. 

Carențele de cupru pot fi cauzate de excesul de potasiu sau fosfor. De asemenea, pH-ul ridicat al solului poate scădea absorbția de cupru.   

În cazul carenței de cupru, absorbția manganului este accelerată, ducând astfel la toxicitatea plantei (fenomen observat mai ales pe solurile acide).

Pentru prevenirea și tratarea carențelor de cupru, vă recomandăm aplicarea fertilizantului foliar Wuxal Copper. Pentru mai multe detalii, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania.

Citiți și despre Rolul cuprului și Toxicitatea cuprului.